2.7.11

Ciuman penyelamat

Kerana tekanan akibat masalah yang bertimpa-timpa bagai jatuh ditimpa tangga lalu tertimpa taik,seorang remaja 16 tahun cuba membunuh diri dari sebuah jejambat Guangdong.
Remaja terbabit terlalu tertekan akibat penceraian ibu bapanya di samping dirinya yang berhenti sekolah ditambah dengan kakaknya yang sakit.

Bagaikan scene drama korea pabila seorang remaja perempuan berusia 19 tahun merangkap heroin berbincang dan memberikan ciuman semangat yang menyelamatkan nyawa remaja remaja terbabit.

Remaja lelaki yang sedang kebluran+keterujaan kerana dicium awek uh terus diselamatkan pihak bomba dengan sepantas kilat.Awek terbabit sebenarnya bekerja di hotel berdekatan menjadi 'wonder girl' di China kerana telah menyelamatkan orang yang tidak dikenali.

Semangat inilah yang diperlukan dalam diri setiap masyarakat.Sentiasa bantu membantu dan berkerjasama agar dapat hidup dalam keharmonian dan bukannya semangat nak buat 'onar' atas jalan ramai-ramai.Agak-agaklah kan kalau ryu yang try kunun2 cam budak uh kan,siapa yang akan volunteer nak bagi kiss ea?

Adakah..
a)Megan Nicole
b)Olivia Wilde
atau
c)Anna Kendrick

Tiada ulasan: