27.10.09

Hantu pon pandai gune phone

Adoii!!! kredit habis plak…Geram betoi lah..Orang dok syok bersembang ngan awek nih … dia buat kacau lak… Getus aku …. Perbualan diantara aku dengan seorang gadis yang baru kukenali terputus…Ini gara-gara tak top up kreditlah ….Terpaksa pulak pakai public phone…Ni yang leceh nih…Dahlah public phone tu jauh!!! Lewat malam plak nih… Dengan berseluar pendek aku segera bergegas ke public phone…Dalam kegelapan aku berjalan berhati-hati kerana takut tersadung kaki.Maklum lah tak bawak lampu picit…Terdengar pula lolongan anjing … Mmmpph!!! Seram gak nih…

Tiba-tiba ternampak kelibat seseorang berjalan kearahku … Dengan langkahnya yang terhoyong hayang nampak seperti menyeramkan…Aku tergelak kecil kerana kelibat tersebut ialah mamat mabuk…. Apalah nak jadi ngan dunia nih….orang minum arak sesuka hati…

Sampai je kat sana aku nampak ade orang dok telefon…Sebelah tu plak clear …wah!!! cantekk nih…Lantas aku dial no 017 - 3798562.Kemudian terdengar satu suara dihujung talian …… Sah!!! memang ros nih … tapi suaranya lain macam sikit … mungkin line public phone nih tak clear kot .. Lantaklah!!

Ros .. Abang minta maaf sebab kredit abang habis .. Lupa plak nak top up tadi .. kataku … Ye ke ? Tak sangka plak yang abang call ros balik …Ingatkan abang dah malas nak b’cakap ngan ros … Jawab ros dengan nada merajuk … Ala Ros .. Jangan lee camtu , betul nih ..Lagipun abang call balik pun sebab abang nak kenal dengan Ros lebih lanjut ..Manalah tahu kalau …..err..err….. , Hehe!!!! Nak mengayat nih beb!!! … Pedia bang ? … Abang sebenarnya dah jatuh hati ngan Ros ….

Ros diam seketika .. malu le tu !!! ‘ Ala bang nih .. kan kita baru kenal … ‘ Jawab Ros. “Abang serius nih ros … abang dah terpikat dengan ros .. ros bukan seperti gadis yang abang kenal sebelum nih … ros lain….ros sopan santun orangnya … lawa .. ” Ayat aku lagi …. Ala abang ni kesitu pulak … hi.hi..hi.. Ros tergelak …. Tapi aku dah tau dia ni memang suka kat aku cuma malu jee…

Tiba-tiba aku terdengar lolongan anjing … kemudian bulu romaku meremang … “Er..Ros …. Abang nak balik dulu ya….. sen dah habis nih …. Lagipun Ros kene tidur awal kan … Dah lama dah kita berbual nih …. ” Ros segera menjawab , dah nak balik ke ? Tadi kata suka kat kita … kendian nak balik ….. hi..hi.hi.. Ros gelak lagi….Kali ini gelak Ros semakin menyeramkan aku .. Nadanya menakutkan …

Aku terperanjat kerana di skrin public phone tadi kosong …. Dan alangkah terperanjatnya lagi apabila aku mendapati public phone tersebut memang rosak …!!!!! Dadaku berdegup kencang Lantas aku berlari bagai lintas kudung dan sampai je kat rumah aku terfikir dengan siapa aku berbual tadi…

2 ulasan:

♥cutebabygirl♥ berkata...

cite betul ke ape ni??
hahaha~
gile cuak je bace..
hahaha

Charming Of Princess berkata...

ko nie mcm pena berlaku kt ko jek..real ker?